Cégünkről
Szolgáltatások
Termékek
Referenciák
Kapcsolat



Termékek

Quantometer 1.0 fogyasztásmérő program és a hozzá tartozó mobil illesztőegység


Quantometer 1.0 fogyasztásmérő program és a hozzá tartozó mobil illesztőegységA Quantometer mobil fogyasztásmérő alapvetően teszt célokat szolgáló fogyasztásmérések elvégzésére készült.

A Quantometer mobil fogyasztásmérő alapvetően teszt célokat szolgáló mérések elvégzésére készült. A hozzá tartozó illesztőegység ELSTER gyártmányú E200 kimenetű átfolyásmérő készülékek jeleit képes feldolgozni, de igény esetén más gyártmányú és típusú mérőkészülék illesztése is megoldható. 
 
Az illesztőegység a PC (célszerűen egy notebook) párhuzamos portjára kapcsolódik, igy nincs szükség drága illessztőberendezésre, vagy speciális számítógépre. 
Az illesztőegység kis mérete lehetővé teszi, hogy egy notebook számítógéppel együtt könnyen áttelepíthető legyen a készülék egy másik mérési helyre. 
Nincs más dolga, mint csatlakoztatni az illesztőt a mérőegységhez, a PC párhuzamos portjához és a 230V-os hálózathoz, és már kezdődhet is a mérés. 
 
A mérőszoftver alapvetően a mobil mérések megvalósítására lett tervezve, kezelése paraméterezhetősége is e szempont szerint lett kialakítva. Kiválasztható benne az összes ELSTER gyártmányú E200 kimenetű mérőkészülék, megadható a mért nyomás és gázfajta függvényében a korrekciós tényező, a mérőhelyek elnevezhetőek. A pillanatnyi, 10 perces és óránkénti mért adatokból trendet rajzol, az adatokat 10 percenként adatbázisba menti későbbi feldolgozás céljából, mely riportok a riportáló szoftverből érhetőek el. A kezelőfelület egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát, használata nem igényel különösebb számítógépes tudást. 
 
A riportáló szoftver a mérőszoftver által gyűjtött adatból képes változatos riportokat generálni. A riportáló önállóan nem működőképes, csak a mérőszoftverrel együtt tud működni, és elindítani is csak onnan lehet. A generált riport megjelenik táblázat és diagram formájában. A diagram kinyomtatható, a táblázat pedig kimenthető többféle adattábla formátumban, CSV formátumban, valamint közvetlenül megnyitható a Microsoft Excel programban, ha az telepítve van a számítógépen. 
 

Kapcsolódó információk és letöltések:
- Útmutató (.doc)


Ha információra van szüksége, vagy kérdései támadtak a termékkel kapcsolatban levelét szívesen megválaszoljuk. Írjon e-mailt az info@scssoft.hu címre, mi hamarosan megválaszoljuk, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot más eléréseinken.